Death Note

dimecres, 2 de juliol del 2008

La primera entrada dedicada a un anime és per una serie que ja fa força que vaig veure però que en guardo un record molt bo:


Death Note o "Quader de mort" és una gran serie que basant-se en un quadern que "perd" un shinigami (déu de la mort) relata la vida d'en Ligh Yagami a partir del moment que es troba amb aquest quadern i se li apareix el seu propietari original; en Ryuk, que l'acompanyarà al llarg de la història. Però, què és el Quadern de mort? En poques paraules és un quadern que provoca la mort de qualsevol persona el nom de la qual hagi estat escrit en ell mentre el seu propietari (qui posseeixi el quadern o un fragment) visualitzava el seu rostre.


Et sona interessant? Doncs esperat a saber que en Ligh (el qual es anomenat Kira) decideix utilitzar el Quadern per construir un món sense delinqüència liquidant a tots els criminals. Aquí és quan entra en joc un fet sorprenent; la policia vol capturar en Kira acusant-lo d'assassí en serie. Però com que la policia és molt eficient en L, un misteriós detectiu de prestigi mundial que ha col·laborat molts cops amb l'FBI i ha resolt casos que havien estat donats per impossibles, agafa el comandament de les forces que persegueixen en Kira.


Sense grans mostres de poders fantàstics (exceptuant el Quadern i la presència de Shinigamis tot és realista) i amb dos cervells privilegiats comença un combat intel·lectual entre el detectiu (anomenat L) i en Kira que només el puc qualificat d'excel·lent o sublim. L'únic problema que té la serie és que la primera part és de 10 però l'última (només) és de 8 o 8,5.


Estàs a favor d'en Kira o en contra? Creus que ja ho has vist tot? Creus que l'intel·ligència humana és molt limitada o incomprensible? Prova la serie que està en molts formats diferents: manga, anime japonés subtitulat al castellà (manga: 12 tomos; anime: 37/37 capítols) i anime doblat al castellà (25/37 capítols).


Us deixo amb el primer opening perquè vegeu imatges en moviment de la serie:




A veure si algú s'anima a provar aquesta serie que està molt bé (sobretot el guió i la psicologia dels personatges més importants; no només dels protganistes) i que, tal com em van dir el primer cop que em van parlar d'ella, "és una gran crítica a la pena de mort" ja que al cap i a la fi en Kira creu que és la "justícia" però en canvi la justícia el persegueix per fer una cosa que (en alguns països) ella ordena fer; matar criminals.

2 Comments:

Tamy ha dit...

La serie pinta bé, però ja saps que a mi el anime no em fa gaire, i no per altre cosa, sino perqué se que si m'ho començo a mirar me'n viciaré i ja estic enganxada a masses coses xD Se la recomanaré al meu germà. Si en saps un altre que estigui bé m'ho dius, perqué ella ja no sap que mirar i m'ha demanat que et preguntés quines poden estar bé. A ell li agraden Naruto, Love Hina i Chobits (crec que s'escriuen així) per que et fassis una idea del qu li pots recomanar :)
Sobre la pena de mort, això que dius de la serie es una contradicció "mata al qui mata et converteix en un assasí?" la veritat que no se que pensar...

PD: la frase que m'has posat al meu blog m'ha agradat molt :)"vive bien el presente para que en un futuro puedas tener un buen pasado". Si aquesta amiga que dius té blog m'ho passes jeje :P

Vagi bè!!

Tamy ha dit...

Ei! sobre la meva última entrada no pateixis! que jo estic molt bé ja ho saps ^^ el poema es d'una amiga, que m'ha dit que el publiqui per veure que opina la gent del seu poema i vers això es pensarà fer-se un blog o no jajaja m'està utilitzant :P

Per cert...a tu t'agradaría una nit d'aquestes anar de públic a buenafuente (ara no esta ell, esta de vacances ho presenta el Berto)?
Es que la Jenny treballa, i jo també, xro tinc dies de festa...i com estan necesitats de públic...doncs això que si vols ho pots comentar a algú...ja em dirás alguna cosa...
Tenim que parlar tambè de la universitat...a veure si ens veiem aquesta setama...
vagi bé!