Suteki da ne

dissabte, 16 d’agost del 2008

Aquesta entrada fa molt que la volia fer però per problemes tècnics, que encara no entenc, no m'era possible preparar/subtitular el video principal d'aquesta entrada.


Ja vaig ficar un video de Final Fantasy (exactament la novena entrega) i com era d'esperar aquesta segona entrada de videojocs fa referència a aquesta saga, que tant i tant m'agrada, però aquest cop a l'entrega número deu.



Final Fantasy X. Fa molt des de l'últim cop que me'l vaig passar (sense secrets que no tinc prou paciència per agafar les estadístiques necessàries per vèncer als enemics secrets) i més des de la primera partida (uns 3 anys) però avui en dia encara el recordo amb una especial tendresa o, millor dit, d'una manera especial. Els protagonistes m'encanten (de fet, acabo de pensar que podria penjar les diapositives que vaig fer per la prova d'informàtica sobre el Power Point), la història és molt bona (i no em refereixo per a ser d'un videojoc) i té un final excel·lent , preciós, magnífic, sublime; l'última frase crec que sempre me la recordaré tant bé com l'inici del Quijote.

Els videos que posaré a continuació (tot i que en el fons és una única escena partida en tres parts) formen part del moment algit de la subhistòria amorosa i no cal dir que si no has començat l'última part de la història (en cas que hi estiguis jugant o ho pensis fer), dit d'altra manera, si encara no has escoltat el tema vocal del videojoc (no em refereixo al "salmo de Yevon"), jo de tu no em miraria cap dels tres videos. Això si, el segon video val la pena de veure'l per lo bell que és per la combinació d'imatge i so i perquè aquest video és únic (en tot el You tube no en trobaràs cap d'igual) i meu.

Com ja he fet (i penso fer cada cop que escrigui una entrada similar) posaré un resum, més o menys breu i general, sobre la situació en que es produeix l'escena i els personatges que hi participen.

El món d'Spira fa 1000 anys que viu oprimit per l'amenaça de Sinh que va sorgir al final de l'última gran guerra que va haver-hi. Aquesta criatura és entesa com un càstig per haver utilitzat tecnologia i l'esglèsia de Yevon (l'única religió que hi ha i de fet una de les dues cultures d'Spira i, amb diferència, la més estesa) predica que per destruir per sempre a Sinh s'han d'abandonar les màquines i cantar el Salmo de Yevon (més o menys). Només se sap una manera d'aconseguir matar aquesta bèstia que tornarà a aparèixer anys més tard: aconseguir totes les invocacions dels temples per poder optar a la invocació suprema. L'últim que va vèncer a Sinh va ser el pare de la Yuna que va comptar amb l'ajuda de dos homes, un d'ells el pare d'en Tidus.

Just abans d'aquesta escena es destrueix (en sentit figurat) tot el que ha conegut la Yuna. De cop la seva vida, el camí que va triar quan era una nena deixa de tenir sentit. En Tidus, el qual no fa ni un any que coneix, va a buscar-la per consolar-la i donar-hi suport.

Yuna: jove invocadora i la gran esperança d'Spira per acabar (un cop més) amb Sinh. Bella, encantadora, responsable, molt madura, amb una fe digne d'admiració i amb una capacitat de sacrifici digne de tot elogi recorre el camí que va fer el seu pare 10 anys enrere.

Tidus: jove promesa esportiva (vaja el Gasol del seu "país") que deu anys (aproximadament) després de la desaparició del seu pare fa un viatge 1000 anys en el futur i es converteix en un dels "guardaespatlles" de la Yuna per diverses circumstàncies. Ell és jovial, alegre, competitiu, amigable i combatiu que no és el mateix que agressiu.

Conversación Lago Macalania (Parte 1)



Lago Macalania (més conegut com l'escena: Suteki da ne)



Conversación Lago Macalania (Parte 2)




De fet el video que realment m'agrada és el segon (tot i que crec que ja ho havia deixat clar) però fa uns mesos buscant videos de Final Fantasy en castellà pel You Tube vaig trobar la conversa i no em vaig saber estar de recordar aquesta part del joc. Els subtitols de "Suteki da ne" els he afegit basant-me en l'adaptació del tema feta per Charm que si bé no és una traducció literal permet cantar-la en castellà.

Per acabar us deixo amb dues versions (de les 4 que conec) de la cançó:

Versió orquestral (japonès):



Versió de les Charm (castellà):



Personalment m'agrada més la versió original tot i que trobo que l'espanyola també està molt bé.

4 Comments:

Anònim ha dit...

P * R * I * M * E * R * O

ueno todavia no me leido el coment, solo era pa comentar el primer

aora me lo leo y te comento

Anònim ha dit...

uenu... doncs ke dir...

dic ke ja saps ke no upinu da temas ke no tinc ni idea, y els videojocs de manga o akets no son el meu fort

nomes e entes lo ke deia del Gasol, ke percert a perdut el pardit amb el americans (89-119 o axins)

fins dilluns

Tyna ha dit...

Jo tampoc sóc una gran entesa dels videojocs manga (de fet, no sóc una gran entesa dels videojocs i punt xd), però els vídeos han estat molt bé. A mi també m'ha agradat més el segon; és molt romàntic i bonic =D

Un petó.

Omega ha dit...

Rafa, molt maco! Et comento en l'anterior entrada que no m'agrada la gent que escriu un comentari per dir "primer" i vas i ho fas. Crec que no fa falta conèixer el joc per poder fer un comentari sobre que t'ha semblat la entrada, els vídeos i les dues cançons però allà tu.

Tyna, m'alegro que t'hagi agradat el segon vídeo ja que era el principal de l'entrada però com que en el videojoc va entre aquells dos vídeos ho he volgut posar igual, exceptuant els subtítols de la cançó que són fets per mi.

Cuideu-vos i sort!!